Τηλέφωνα: 6974015456 - 6944424159 - 6973803504, Fax: 2321023051

Είστε εδώ:Νέα - Ανακοινώσεις»ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

02-11-2016

Σας γνωρίζουμε ότι, με τα α. και γ. σχετικά τόσο το υπουργείο Εσωτερικών, όσο και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού, καθορίζουν τις διαδικασίες, οι οποίες θα πρέπει να ακολουθούνται από τους οικείους ΟΤΑ, προκειμένου να εκδίδονται οι άδειες χρήσης μουσικής των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 5 του α. και γ. σχετικών, δίδεται η δυνατότητα επιλογής στον κάθε επιχειρηματία, να αποφασίσει τι είδος μουσικής θα αναπαράγει στην επιχείρησή του (Εκπροσωπούμενη από τους οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, ή Μη εκπροσωπούμενη) και ταυτόχρονα, καθορίζεται η διαδικασία υποβολής των ανάλογων εγγράφων στο οικείο ΟΤΑ για την έκδοση της αδείας μουσικών οργάνων, όπως παρακάτω:

1. Άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής του άρθρου 63 παρ. 2 του ν. 2121/1993 από Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης (ΑΕΠΙ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ) στην περίπτωση που θέλει να αναπαράγει την μουσική που εκπροσωπείται από τους παραπάνω οργανισμούς.

2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 με συγκεκριμένο περιεχόμενο το οποίο ορίζεται στα ανωτέρω αναφερόμενα σχετικά, σε περίπτωση που ΔΕΝ θέλει να αναπαράγει μουσική η οποία εκπροσωπείται από την ΑΕΠΙ και την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, και από ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης. Κοινώς επιθυμεί να αναπαράγει ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Από πρόσφατη επίσκεψη η οποία έγινε στο γραφείο έκδοσης αδειών χρήσης μουσικής του δήμο Σερρών, και από έντυπο το οποίο διανέμεται σε όλους τους επιχειρηματίες εστίασης – διασκέδασης και τουρισμού, διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω δύο (2) επιλογές, δεν αναφέρονται στο εν λόγω έντυπο, ούτε και προφορικά από το προσωπικό του γραφείου αδειοδότησης του δήμου Σερρών,  με αποτέλεσμα την μη ορθή ενημέρωση των ενδιαφερομένων, την αποστολή του συνόλου των επαγγελματιών στην πληρωμή των Πνευματικών δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ και την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, με αποτέλεσμα την λάθος ενημέρωσή τους και την σοβαρή  απώλεια κεφαλαίων σε ετήσια βάση.

Κατά την παραπάνω αναφερόμενη καθοδήγηση από τους υπαλλήλους του δήμου Σερρών και από το έντυπο το οποίο διανέμεται, ουδέποτε μέχρι και σήμερα αναφέρθηκε η υποχρεωτική πληρωμή και της GEA (συγγενικά δικαιώματα), από όσους επιχειρηματίες οδηγούνται από τον δήμο Σερρών να πληρώνουν την ΑΕΠΙ και την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, προκειμένου να λάβουν την άδεια χρήσης μουσικής τους. Αποτέλεσμα της μη ορθής καθοδήγησης είναι, οι επαγγελματίες του δήμου που μέχρι σήμερα πλήρωναν την ΑΕΠΙ, να βρίσκονται εκτεθειμένοι και αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη για οφειλές παρελθόντων ετών στην GEA εκπρόσωπο των συγγενικών δικαιωμάτων μουσικής.

Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε όπως ο δήμος Σερρών, με την καθοδήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, να μεριμνήσει άμεσα για:

1. Την αποκατάσταση του προαναφερόμενου εντύπου οδηγιών του δήμου, με την πρόσθεση σε αυτό και της επιλογής της ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ, η οποία αναφέρεται στην παράγραφο 5 των (α) και (γ) σχετικών.

2. Την ορθή ενημέρωση του προσωπικού του γραφείου έκδοσης αδειών χρήσης μουσικής με την μελέτη του νόμου 2121/1993 καθώς και με τις ισχύουσες διευκρινιστικές, ώστε κατά την επίσκεψη των επαγγελματιών προς ενημέρωση, να αναφέρει και την δεύτερη επιλογή, αυτή της υποβολής ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ με το περιεχόμενο που προβλέπει ο νόμος και όχι μόνο οδηγώντας τους στην πληρωμή της ΑΕΠΙ και των υπόλοιπων οργανισμών.  

Με την ευκαιρία της παρούσας επιστολής τονίζουμε ότι, υποχρέωση του γραφείου έκδοσης αδειών χρήσης μουσικής είναι να τηρεί δύο διαφορετικά έντυπα αδειών χρήσης μουσικής, (ένα για ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗ και ένα για ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗ μουσική) και να αναφέρει επάνω σε κάθε έντυπο το είδος της μουσικής που υποχρεούται η επιχείρηση να αναπαράγει με την αδειοδότησή της.
Μέχρι σήμερα όλες οι επιχειρήσεις λαμβάνουν από τον δήμο Σερρών το ίδιο έντυπο, ασχέτως την μουσική που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν, αναφέροντας ότι πριν την λήξη της ισχύος, θα πρέπει ο επαγγελματίας να ξαναπληρώσει τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και την άμεση αναπροσαρμογή των διαδικασιών αδειοδότησης μουσικής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νόμου.

Συνημμένα υποβάλλονται σε Φ/Α τα (α), (β) και (γ) σχετικά.

Το Σωματείο Εστιατόρων Νομού Σερρών εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών του επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα.  

Για το  Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

                 
Κοτσαμπάς Σωτήριος                      

 

         Ο Γ. Γραμματέας

 

     Χρήστος Μαυρομιχάλης        

Η Γ. Γραμματέας

 

          Σπλήνα Μελπομένη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Σερρών
ΕΡΜΟΥ 16 - ΣΕΡΡΕΣ - ΤΚ 62100
Τηλέφωνα: 6974015456 - 6944424159 - 6973803504
ΦΑΞ: 2321023051
Web: www.eeserron.gr
Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προβολή & Προώθηση

Όσα μέλη στο σωματείο είναι οικονομικά τακτοποιημένα μπορούν να καταχωρηθούν δωρεάν στην ιστοσελίδα μας.
Επικοινωνήστε με τον πρόεδρο στο τηλ: 6974015456


Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. καλεί όλους τους προμηθευτές μας να στηρίξουν την προσπάθεια του σωματείου με ανταποδοτική διαφήμιση στην ιστοσελίδα μας, γιατί ο αγώνας είναι αμοιβαίος.
Επικοινωνήστε με τον πρόεδρο στο τηλ: 6974015456

Web Services & Internet Marketing by Super Web Application