Τηλέφωνα: 6974015456 - 6944424159 - 6973803504, Fax: 2321023051

Είστε εδώ:Νέα - Ανακοινώσεις»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

14-06-2017

Προς

Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης - Ιδιαίτερο Γραφείο Γενικού Γραμματέα
Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης
Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  1. Γραφείο Υφυπουργού

Κο Αναστάσιο  Πετρόπουλο

  1. Γραφείο Γεν. Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

κ.  Στυλιανή Βρακά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

 Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης
Κ. Κόλλια Μαρία

ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ( ΕΦΚΑ)
α) Γραφείο Διοικητή
β) Γενική Δ/νση Εισφορών & Ελέγχων
γ) Δ/νση Εισφορών Μισθωτών

Βουλευτές ΠΕ Σερρών
Κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή
Κ. Αραμπατζή Φωτεινή
Κ Σταμπουλή Αφροδίτη
Κ. Τζελέπη Μιχαήλ
Κ Μεγαλομύσθακα

 

Όλοι εμείς οι εργοδότες που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της εστίασης- αναψυχής εκφράζουμε την αντίθεση και διαμαρτυρία μας σε ΣΧΕΣΗ με το αναχρονιστικό - δυσβάστακτο και έκτος οικονομικής συγκυρίας σύστημα των τεκμαρτών ημερομισθίων .
Τα ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ είναι η υποχρέωση μας να ασφαλίζουμε στο τέως ΙΚΑ ΕΤΑΜ και σημερινό ΕΦΚΑ την πλειοψηφία των εργαζομένων μας (σερβιτόρους-βοηθούς-μπάρμαν κ.λ.π.)
Αυτό το σύστημα τεκμαρτών ημερομισθίων είναι πλέον έκτος οικονομικής πραγματικότητας .ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ οικονομική κρίση που βιώνουμε όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα ύπαρξης.
Αυτό έχει συνέπειες στη συρρίκνωση τους ή  ακόμη και στο κλείσιμο τους όπως έγινε με χιλιάδες λουκέτα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σήμερα . Οι υπάρχουσες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν για να σταθούν όρθιες και να επιβιώσουν λόγω της συρρίκνωσης του τζίρου (αναδουλειάς) να μειώσουν προσωπικό ή ακόμη και να υποαπασχολούν προσωπικό-εργαζομενους για να παραμείνουν ΑΝΟΙΧΤΕΣ .
Παρόλο αυτά αυτές οι επιχειρήσεις είναι και οι μόνες που προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα .
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ότι αυτό το διάστημα ομοειδείς επιχειρήσεις (ταχυεστιατορια- φαστ-φουντ κτλ) απαλλάσσονται από την υποχρέωση να ασφαλίζουν το προσωπικό τους βάσει (τεκμαρτών ημερομισθίων) με αποτέλεσμα αυτές οι επιχειρήσεις να λειτουργούν απέναντι μας ανταγωνιστικά ..
Το ύψος των τεκμαρτών ημερομισθίων παραμένει το ίδιο από το 2008 μέχρι σήμερα .Από τότε όμως παρά πολλά ΑΛΛΑΞΑΝ στη ζωή ,οικονομική κρίση ,κάθετη πτώση τζίρου,  συρρίκνωση λουκέτα αγοραστική δύναμη μειωμένη .
Είναι αναχρονιστικό το σύστημα υπολογισμού τεκμαρτών ημερομισθίων γιατί η πτώση τζίρου έχει οδηγήσει και τις πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων μας στο επίπεδο των βασικών ημερομισθίων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .
Ακόμη επειδή πρέπει να τους παρακρατούμε τις ασφαλιστικές εισφορές επί των τεκμαρτών και ΟΧΙ των πραγματικών αποδοχών τους ΤΕΛΙΚΑ οι καθαρές τους αποδοχές καταλήγουν να είναι μικρότερες από τις αποδοχές των εργαζομένων που δεν υπάγονται στη τεκμαρτή ασφάλιση
. Μετά από όλα αυτά ΖΗΤΑΜΕ άμεσα
α)να αποσαφηνίσετε το ασφαλιστικό καθεστώς για να μπορέσει να προσδιοριστεί το μισθολογικό ΚΟΣΤΟΣ των επιχειρήσεων εστίασης-αναψυχης ενόψει τουριστικής περιόδου
β)Να μας καλέσετε για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας κατά την διαδικασία κατάρτισης του νέου αντικειμενικού συστήματος τεκμαρτού υπολογισμού εισφορών .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος               Η Γ. Γραμματέας
Κοτσαμπάς Σωτήριος          Σπλήνα Μελπομένη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Σερρών
ΕΡΜΟΥ 16 - ΣΕΡΡΕΣ - ΤΚ 62100
Τηλέφωνα: 6974015456 - 6944424159 - 6973803504
ΦΑΞ: 2321023051
Web: www.eeserron.gr
Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προβολή & Προώθηση

Όσα μέλη στο σωματείο είναι οικονομικά τακτοποιημένα μπορούν να καταχωρηθούν δωρεάν στην ιστοσελίδα μας.
Επικοινωνήστε με τον πρόεδρο στο τηλ: 6974015456


Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. καλεί όλους τους προμηθευτές μας να στηρίξουν την προσπάθεια του σωματείου με ανταποδοτική διαφήμιση στην ιστοσελίδα μας, γιατί ο αγώνας είναι αμοιβαίος.
Επικοινωνήστε με τον πρόεδρο στο τηλ: 6974015456

Web Services & Internet Marketing by Super Web Application