Τηλέφωνα: 6974015456 - 6944424159 - 6973803504, Fax: 2321023051

Είστε εδώ:Νέα - Ανακοινώσεις»Εστιάτορες- Επιστολή Διαμαρτυρίας: Το 95% των επιχειρήσεων δεν θα λάβει τα 800€

Εστιάτορες- Επιστολή Διαμαρτυρίας: Το 95% των επιχειρήσεων δεν θα λάβει τα 800€

31-03-2020

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Βουλευτές του Ν. Σερρών, η οποία κοινοποιήθηκε και στο πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χρήστο Μέγκλα, απέστειλε η Ένωση Εστιατόρων Ν. Σερρών « Η Αγία Βαρβάρα». Οι εστιάτορες αντιδρούν για τη διάταξη εξαίρεσης του επιδόματος των 800 ευρώ για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με υπαλλήλους άνω των 5 ατόμων .

Η Επιστολή Διαμαρτυρίας αναφέρει:

«Αξιότιμοι Βουλευτές,
Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε την ανησυχία μας για ένα μέρος των ευεργετικών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο των μέτρων στήριξης που έγινε από το νομικό τμήμα του ανώτατου συνδικαλιστικού μας οργάνου, τη ΓΣΕΒΕΕ, παρατηρήθηκε ότι οι ευεργετικές διατάξεις θίγουν το 95% των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωση της :
«Στα βραχυπρόθεσμα μέτρα στήριξης αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος επαγγελματιών με περισσότερα από 5 άτομα προσωπικό φαίνεται πως δεν δικαιούνται την οικονομική στήριξη των 800 €, ενώ δεν την δικαιούνται ούτε επιχειρηματίες με νομική μορφή ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ, ανεξαρτήτως εισοδήματος ή άλλων κριτηρίων. Και για αυτό το κομμάτι του επιχειρείν πρέπει να γίνουν περισσότερα.»

Κύριοι βουλευτές, η απόφαση αυτή των αρμόδιων υπουργείων, να μην δικαιούνται την οικονομική στήριξη των 800 ευρώ οι επαγγελματίες με προσωπικό άνω των 5 ατόμων, θίγει ,όπως προαναφέραμε, το 95% του κλάδου μας. Δεν υπάρχει χώρος στην εστίαση ή σε café που να μην απασχολεί περισσότερους από 5 υπαλλήλους. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ο αριθμός των 5 ή 6 υπαλλήλων σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικά στην επαρχία, δεν σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είναι πλούσιοι, ούτε ότι έλυσαν το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους!
Τα καταστήματά μας έκλεισαν πρώτα με κρατική εντολή και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεών μας σε ΙΚΑ, Εφορία, ενοίκια, δημοτικά τέλη, ΔΕΗ κ. α τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς .

Τα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι τεράστια παρόλες τις εκπτώσεις που εξαγγέλθηκαν. Οι οικονομικές υποχρεώσεις μας συνεχίζουν και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν έσοδα.

Το ποσό των 800 ευρώ δεν φαντάζει μεγάλο κοντά στο μέγεθος των ποσών που καλούμαστε να πληρώσουμε, ωστόσο θα αποτελέσει μία βοήθεια απέναντι σε αυτό που αναμένεται να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες.

Σήμερα, λοιπόν, ζητάμε την βοήθειά σας, πριν τη δημοσίευση του ΦΕΚ για την παραπάνω απόφαση.

Ζητάμε την παρέμβασή σας προκειμένου να αλλάξει η απόφαση των Υπουργών για τις επιχειρήσεις άνω των 5 ατόμων, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα ευεργετικά μέτρα στήριξης.

Είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε την αγωνία μας για το μέλλον των επιχειρήσεών μας και για αυτό τον λόγο θα δώσετε τον αγώνα σας για την αλλαγή της διάταξης.

Εμείς, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.»

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Σερρών
ΕΡΜΟΥ 16 - ΣΕΡΡΕΣ - ΤΚ 62100
Τηλέφωνα: 6974015456 - 6944424159 - 6973803504
ΦΑΞ: 2321023051
Web: www.eeserron.gr
Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

skype

Προβολή & Προώθηση

Όσα μέλη στο σωματείο είναι οικονομικά τακτοποιημένα μπορούν να καταχωρηθούν δωρεάν στην ιστοσελίδα μας.
Επικοινωνήστε με τον πρόεδρο στο τηλ: 6974015456


Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. καλεί όλους τους προμηθευτές μας να στηρίξουν την προσπάθεια του σωματείου με ανταποδοτική διαφήμιση στην ιστοσελίδα μας, γιατί ο αγώνας είναι αμοιβαίος.
Επικοινωνήστε με τον πρόεδρο στο τηλ: 6974015456

Web Services & Internet Marketing by Super Web Application